Niech pasja pójdzie za nowoczesnością w gotowaniu

Jeżeli lubisz spędzać niekończące się godziny w kuchennym fartuchu, zadziwiać rodzinę rewolucyjnymi pomysłami kuchennymi, przekonaj się które gadżety do pieczenia przejdą pomyślnie twój egzamin przydatności.

Brytfanny mają parę zastosowań. Głównie bezproblemowo przypieka się w nich wszelkiego rodzaju mięso a także warzywa.
Jeśli denerwują cię przypalające się dania, brytfanny aluminiowe zdadzą test niezwykle dobrze. Dodatkowa wewnętrzna warstwa blokuje właśnie przywieranie. Aluminium charakteryzuje się tym, że błyskawicznie się podgrzewa ale analogicznie prosto schładza. Potrawy przygotowane w tych naczyniach, należy zatem natychmiast zjeść. Niewątpliwą zaletą jest to, iż brytfanny aluminiowe są lekkie.
Gęsiarka jest rodzajem brytfanny. Częstokroć nieco pojemniejsza, zdarza się że posiada pokrywkę.
krajobraz - sport

Autor: Miguel Discart
Źródło: http://www.flickr.com
Można napotkać ludzi, którzy bardzo cenią sobie estetykę w kuchni. Dla nich poleca się gęsiarki emaliowane, ponieważ wewnętrzna powłoka spełnia niejednokrotnie rolę ozdobną. Bywają one dodatkowo dosyć lekkie. Emalia odgrywa rolę rezerwowego wzmocnienia dla naczynka. Gęsiarki emaliowane poleca się dla osób uczulonych. Co ważne, gęsiarki emaliowane da się myć w zmywarce. W trakcie kupna emaliowanej gęsiarki konieczne jest, by uważać na to, czy jej ściany są dostatecznie pogrubione. Właściwa grubość ścian zapewni równomierne rozprzestrzenianie się ciepła w naczyniu.

Jak pokazują przedstawione przykłady, warstwa pokrywająca naczynie jest znacząca. Warto mieć w domu kilka typów naczyń do wypieków, po to aby być w stanie dobierać je do dań zgodnie z ich funkcją.