
Gdy zostało Ci się mięso z gotowania pierwszego dania i nie masz pomysłu jak je spożytkować, zrobienie z niego krokietów będzie idealnym rozwiązaniem w tej sytuacji! Potrzebne produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta potrzebne do nadzienia, następnie 0,5 l mleka, pół litra niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej – na ciasto. Dodatkowo do późniejszego oblepienia naleśników będą potrzebne 2 jaja i bułka tarta. Więcej krokiety z mięsem.
Sposób przygotowania

Rozpoczynając apartamenty hotelowe warszawa farszu: ugotowane mięso trzeba posiekać – można do tego celu użyć robota kuchennego bądź zrobić to ręcznie. Następnie pora na kapustę kiszoną – należy ją ugotować do czasu gdy będzie miękka. W czasie gotowania powinno się doprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po zakończeniu gotowania należy z niej usunąć. Kiedy już zmięknie odsączamy wodę i odstawiamy do ochłodzenia. W między czasie siekamy cebulę i dusimy. Całość łączymy i przyprawiamy solą i pieprzem. Mamy gotowy farsz, czas na placki. Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Porządnie rozgrzewamy patelnię i próbujemy usmażyć cienkie naleśniki. Kiedy mamy już nadzienie i naleśniki, pora na połączenie ich w całość. Na rozłożony naleśnik umieszczamy nadzienie zajmując tylko górny fragment naleśnika, lekko zwijamy po czym składamy krawędzie naleśnika, tak by farsz nie wydostało się, kiedy mamy już zabezpieczone krawędzie możemy zrolować naszego krokieta w całości.Następnie obtaczamy krokiety w jajku i bułce tartej i umieszczamy na gazie. Przysmażamy je wedle własnych preferencji – na złoto albo bardziej przypiekamy co da kolor brunatny. Krokiety z mięsem nie istnieją bez barszczu czerwonego, przyrządź w takim wypadku barszcz, który stanie się znakomitym dopełnieniem przyrządzonego posiłku. Barszcz możemy stworzyć samemu lub użyć gotowych zup. W tym momencie zostaje już jedynie zasiąść z rodziną przy stole i cieszyć się jedzeniem!