
Rozpocznijmy od śniadania. Kanapki z wędliną oraz z żółtym serem warto jest zastąpić świeżymi koktajlami. W zależności od pory roku dobieramy sezonowe warzywa i owoce. Zimą najbardziej smaczne, a zarazem pełne witamin są koktajle z cytrusów, jakie przyspieszają metabolizm, np. koktajl z grejpfruta, pomarańczy i płaskiej łyżeczki miodu, jeśli chcesz stłumić gorzki posmak grejpfruta. Wiosną natomiast można codziennie pić coś nowego, m.in. pyszne koktajle z botwinki, pietruszki, pomidorów bądź sałaty. Do każdego z nich dodaj jakiś owoc, a drugą porcję niewątpliwie z chęcią zabierzesz na drugie śniadanie. Na obiad najlepsze będą warzywne zupy. Jeżeli przejadły ci się tradycyjne przepisy, wypróbuj zupę krem, np. z dyni, brokułów albo z zielonego groszku.
Dzięki szczypcie przyprawy chili, podobnie jak dzięki cytrusom, dodatkowo pobudzisz przemianę materii. Kolacja też nie musi być nudna, wystarczy tylko uszykować kolorowe sałatki. Do najapetyczniejszych oraz małokalorycznych sałatek zaliczają się na przykład te z gotowaną piersią kurczaka. Można do nich dorzucić sałatę, awokado, kukurydzę czy jabłko.
Aby uzyskać świeże dane na prezentowane zagadnienie przenieś się tutaj (http://www.sweet-home.pl/668,cukiernia-warszawa-odkryta.html), a na pewno nie poczujesz się zawiedziony Upewnij się, że tak jest!
Dopraw je przyprawami, polej jogurtem naturalnym bądź sokiem z cytryny – i fantastyczna kolacja ucieszy wszystkich domowników.