
Nanosząc w wyszukiwarkę frazę: „pieczeń rzymska” uzyskamy w rezultacie kilkadziesiąt mniej bądź bardziej wytwornych przepisów na to jakże wyśmienite danie- pieczeń rzymska. Danie to, sporządzimy z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, cebuli jadalnej, czosnku i szczypty przypraw wedle naszego uznania. Danie to jest idealnym pomysłem na niedzielny obiad bądź zarówno jako dodatek do kolacji lub śniadania. Jednocześnie, by poprawić krążenie i trawienie bardzo dobrze jest po obfitym posiłku wypić kieliszek wykwintnego wina (zobacz: wina do hoteli) bądź lampkę koniaku. Jednakże należy pamiętać, iż dobre i zdrowe są te napoje wysokoprocentowe, jakie sami wykonamy. Od zarania dziejów ludzie sami robili różnego typu trunki. Gdy postanowimy wyprodukowanie własnego trunku, koniecznie zasięgnijmy wiedzy np. w necie.

Znajdziemy tam bardzo wiele sposobów i przepisów na różnorodnego rodzaju napoje. Dlatego możemy stanowczo zakomunikować, iż posiadamy zasobną tradycję w tej branży. Dla osób lubiących, także produkcję własnych trunków alkoholowych i tutaj coś znajdziemy. Orzechówka używana była kiedyś w celach leczniczych do dziś przez niektórych uznawana jest jako medykament na boleści żołądkowe. Jak każda nalewka nie jest trudna do wyprodukowania. Przede wszystkim jak sama nazwa wskazuje potrzebne będą nam tu orzechy (tutaj więcej). Tylko należy pamiętać, iż muszą to być zielone orzechy włoskie. W internecie możemy wynaleźć mnóstwo przepisów na to cudo. Skłaniamy wszystkich do eksperymentowania oraz przekazywania swoich doświadczeń z kuchni.