Swieżo, szybko i tanio-jak wybierać artykuły spożywcze

Dlaczego warto gotować na parze?

Gotowanie na parze jest współcześnie coraz bardziej popularną formą gotowania. Niesie ono za sobą dużo drogocennych zalet, w szczególności zdrowotnych.Kluczową wartością gotowania na parze jest to, że dzięki temu sporządzane jedzenie nie traci witamin oraz wartości odżywczych.

Continue reading “Dlaczego warto gotować na parze?” »

Designerskie akcesoria kuchenne – które z nich cieszą się największym zainteresowaniem i na jakie produkty naprawdę warto się decydować?

Gotowanie może stać się dziś prawdziwą przyjemnością, pod warunkiem, że posiada się potrzebne akcesoria, które ułatwiają wykonywanie konkretnych czynności. Warto inwestować w nowoczesne wyposażenie kuchni, jako że wtedy przygotowywanie zdrowych i pysznych posiłków będzie zdecydowanie prostsze i co najważniejsze – szybsze.

Continue reading “Designerskie akcesoria kuchenne – które z nich cieszą się największym zainteresowaniem i na jakie produkty naprawdę warto się decydować?” »

Masz alergię na krowie mleko? Sprawdź dostępne zamienniki!

Tradycyjne krowie mleko nie zawsze może występować w naszej diecie – niemało osób jest na nie uczulone, inni podejmują decyzję, że nie spożywają produktów pochodzenia zwierzęcego. Jednak zawarte w mleku substancje odżywcze są ważne dla ludzkiego organizmu, a smak oraz konsystencja tego popularnego płynu stają się niezastąpione w przygotowywaniu niektórych potraw. Czy da się czymś zastąpić krowie mleko?

Continue reading “Masz alergię na krowie mleko? Sprawdź dostępne zamienniki!” »

Jakie są plusy zdrowej żywności, jak dużo można zyskać na tym, że się zdrowo je

Współczesne życie to zwykle pośpiech, skażenie środowiska i wszechobecny stres. Wszystko to razem powoduje, że ciało nie otrzymuje przeważnie pełnego zestawu koniecznych mu do poprawnego działania składników odżywczych, a te które otrzymuje nie wypełniają dziennego zapotrzebowania albo nie są całkowicie przyswojone.

Continue reading “Jakie są plusy zdrowej żywności, jak dużo można zyskać na tym, że się zdrowo je” »