Archiwa tagu: Menu

Menu

Wysokiej jakości herbaty proponowane w różnego rodzaju obiektach gastronomicznych.

Każdy właściciel klubu albo kawiarni powinien mieć na względzie to, by oferować swoim klientom to, co jest najwyższej jakości. Odwołuje się to tak samo do potraw, ale i do picia. Oczywiście, dobór stosownych produktów uzależniony jest od tego, co będzie sprzedawać się w konkretnym lokalu i co jest jego domeną. Jednak będą towary powszechne, na które klienci zdecydują się zazwyczaj.

Zorganizuj najlepsze wesele we Wrocławiu

Zawarcie małżeństwa dla każdej pary bywa specjalnym wydarzeniem. Jednak nieraz bardziej stresujące niż złożenie ślubnej przysięgi okazuje się być dla przyszłego małżeństwa samo wesele, a raczej jego przygotowanie. Doszlifowanie szczegółów wyglądu Sali czy długie układanie menu często jest zdolne popsuć niejedną noc.

Jak prowadzić marketing restauracyjny?

Rynek restauracyjny w Polsce rośnie w ostatnich latach bardzo szybko. Przyczyn takiego stanu rzeczy jest kilka: rozszerzenie świadomości gastronomicznej rodaków, popularność show telewizyjnych takich jak chociażby Top Chef czy Master Chef jak i wzrost zarobków w wybranych gałęziach gospodarki. W wyniku tego Polacy bardzo chętnie udają się do restauracji aby spróbować wyjątkowych dań.

Tanie i smaczne pizze w Szczecinie

Jak szybko i tanio zjeść w Szczecinie? Co najlepiej zamawiać? Czego unikać? Gdzie się nie stołować? Te i inne pytania zadają sobie miłośnicy stołowania się poza domem. W knajpkach jedzenia jest całe mnóstwo. Patrząc na nie najchętniej zjedlibyśmy wszystko. Ale nie wszystko, co ładnie się prezentuje, jest takie w rzeczywistości. A konsekwencje jedzenia w zapyziałych miejscach mogą być różne.

Jak powinna wyglądać karta dań i akcesoria na stole w dobrych restauracjach?

Lokal gastronomiczny to nie jedynie budynek, jadło i kelnerzy, kucharze. To też klienci, aranżacja wnętrza i niezmiernie ważne menu. Nie chodzi nawet o sam zestaw dań serwowanych przez szefa kuchni, chodzi tu bardziej o formę samego menu. Szanująca się restauracja ma porządną karta menu restauracji. Karta menu musi być czysta i dobrze rozplanowana. To dwie najważniejsze cechy. Jeżeli nawet jest to zafoliowana kartka, to trzeba sprawdzać, czy folia nigdzie się nie odkleja. Jeśli to książeczka, to należy obejrzeć każdą pod koniec dnia i zobaczyć czy nie zapodziały się wśród kartek jakieś resztki jedzenia. To bardzo istotne żeby menu było czyste, a co za tym idzie chciało się złożyć zamówienie. Ważne jest również to, by, co jakiś czas robić przegląd dań i odrzucić z menu te, które się są rzadko kupowane. Jeżeli mamy ochotę zaprowadzić jakieś zmiany w karcie potraw pamiętajmy, że nie można tego zrobić ręcznie. Najlepiej na nowo stworzyć całą kartę dań. Nie piszmy nic i nie skreślajmy odręcznie, bo to bardzo brzydko wygląda.