Z jakiej przyczyny warto pić soki

Jeżeli zafascynował Cię przedstawiany tekst, to odwiedź www a tam czekają na Ciebie informacje warte uwagi. Zobacz je – będziesz bardzo zadowolony.
Soki w kartonikach to te, które poddano pasteryzacji w temp. 100 stopni Celsjusza. Ich termin zdatności do spożycia jest o wiele dłuższy, niestety zawartość witamin oraz minerałów jest o wiele mniejsza. Soki świeże tłocznia soków odciska ze świeżych warzyw i owoców, podczas gdy soki pasteryzowane w sporej większości wytwarza się z pulpy, a więc koncentratu. Soki możemy także podzielić na warzywne, jakie są mniej kaloryczne, niosą mniejsze ilości cukru, a również owocowe. Termin nektar kojarzy się niektórym z napojem bogów, czyli czymś wartościowym, nadzwyczajnym. Niestety, w nomenklaturze spożywczej to coś całkiem innego. Nektar owocowy to silnie rozrzedzony sok wyprodukowany z koncentratu albo świeżych owoców, mieszczący uzupełnienie cukru (jest go więcej aniżeli w dosładzanych sokach). Nektar nie zawiera sztucznych barwników jak też konserwantów. Napój zaś to najmniej wartościowy owocowy artykuł przeznaczony do picia. Mieści około 20% soku owocowego, pozostała reszta to kwasek cytrynowy, cukier, woda a także sztuczne substancje, takie jak aromaty, konserwanty, barwniki.
Chcesz zgłębić swą wiedzę na temat przedstawiony w tym poście? Zatem zapraszamy – kliknij w link (http://afterfit-catering.pl/) i przeglądaj kolejne ciekawe wiadomości.
