Nabywamy chłodziarkę – na co kierować uwagę?

Aromatyczne wonie, zróżnicowane smaki – jest to domena rozkosznych podróży kulinarnych. Ażeby jednakże móc się w nie wybrać, konieczna jest chłodziarka.
To sprytne narzędzie AGD, jakie w sprzedaży pojawiło się już w 1862 roku, sumiennie dba o to, ażeby żywność przechowywana była w należytej temperaturze, a co się z tym wiąże, dłużej była świeża.

poduszki dekoracyjne

Autor: Joanne
Źródło: http://www.flickr.com
Zakup lodówki to czynność wielce prosta, jednak wybór odpowiedniego urządzenia dostosowanego do indywidualnych wymogów, to już temat na artykuł poradnikowy. W poniższym przekazie postaramy się więc podpowiedzieć na co zwrócić uwagę, nabywając lodówkę idealną.
kosmetyki

Autor: Mustela
Źródło: Mustela
Przetwory warzywne

Autor: Tarsmak
Źródło: Tarsmak
Jak duża musi być schładzarka? To kluczowe pytanie, które trzeba sobie zadać na początek. Kawalerowi powinno wystarczyć urządzenie o pojemności 120-130 litrów. Jeżeli zamieszkujesz z współmałżonkiem, warto dołożyć 30 litrów ekstra (i tak na każdą dodatkową osobę). Pojemność zamrażarki? Ów aspekt uzależnij od osobistych preferencji. W w największym stopniu oszczędnej wersji jest to około 50 litrów na jedną osobę. To, jak schładzarka została zaprojektowana w środku, jest nadzwyczaj istotne. Zwróć więc uwagę na rozmieszczenie półek chłodziarki jak też warianty ich regulacji. Półki bywają szklane bądź plastikowe (te pierwsze znoszą 25-cio kilogramowe obciążenie). Do tego urządzenie musi być zaopatrzone w specjalne przegródki na mięso oraz warzywa. Trzeba pamiętać, że najlepsza temperatura dla jarzyn to 5 stopni C – dzięki takiej temperaturze dłużej zachowują chrupkość jak też nie tracą witamin.

Świetnie jeśli wytwórca wyekwipował chłodziarkę w sprytne dodatki, np. stojak na butelki bądź pojemnik do przechowywania jajek. Zapytaj, czy zamienne części takie jak np. pompy do lodówek będą łatwo osiągalne.